Laste- ja noortekoor ootab uusi lauljaid!

Euroopa Eesti Lastekooris laulab veidi üle 30 ja Euroopa Eesti Noortekooris veerandsada lauljat – eesti või segaperede lapsed ning noored, kes elavad, õpivad või töötavad Belgias, Hispaanias, Hollandis, Luksemburgis, Saksamaal, Prantsusmaal või Eestis.

Me kohtume 2-3 korda aastas laululaagrites, mis toimuvad peamiselt Remerscheni noortehostelis Luksemburgis, mõnikord suvel Eestis. Vahepeal harjutab igaüks kodus, tähtsamate esinemiste ning ka laulupeo eel saame lisaks kokku proovipäevadeks Luksemburgis või Belgias – esiteks asuvad need meie koori lauljate elukohti arvestades enam-vähem keskel ning tuleb tunnistada, et just neist riikidest on kõige rohkem lauljaid. Aga käiakse kaugemaltki – Sevillast Berliinini, Rotterdamist Münchenini. (Oluliste laagrite puhul saavad pikad sõidud ka osaliselt kompenseeritud.)

Sel hooajal valmistume XII noorte laulupeoks “Mina jään”. Kui laulupeo lauludest aega üle jääb, teeme bändi, avastame näitekunsti saladusi, käime jalutamas või tantsime. Kes soovib, võib puhkehetkel ka vaikselt raamatut lugeda või vanade või värskete tuttavatega maailma asju arutada. Meil on väga tore seltskond, head koorijuhid-õpetajad ning tubli abivägi. Muusika teeb rõõmsaks, ei lase meil võõrsil eesti keelt unustada ning toob palju uusi sõpru.

Laulupeo projekti eestvedaja ning üks koorijuhtidest 0n Anneli Aken, Eestist tulevad appi Ehtel Kuldvere-Vent (Elva), Ilona Aasvere (Haapsalu) ja Andres Ammas (Haapsalu/Tallinn) ning Aachenist, Saksamaalt abiõpetaja Tuuli Solom. Liikumisjuht on Kai Tarmula (Pärnu/Haapsalu).

Tegelikult on meil mudilaskoor ka, aga see on juba nii suur – üle 60 laulja! –, et mudilasi laulupeoliste rivvi enam juurde ei mahu, küll aga kord kuus toimuvatesse laulutundidesse Brüsselis või Luksemburgis, nende kohta leiab informatsiooni siitsamast kodulehelt.

Kuna mitmed laste- ja noortekoori ridades peole registreerunud lauljatel on hiljuti selgunud, et nad ei saa laagrites osaleda ning suvel Tallinnasse sõita, siis meil on mõned vabad kohad 10-25aastastele.

Hakkas laulupisik kripeldama? Kui vastad jaatavalt järgmistele küsimustele:

  1. Pean viisi (noodulugemise oskus ning varasem kooris laulmise kogemus tuleb kasuks, aga saab ka ilma).
  2. Olen 10-25aastane (NB! noortekooris võivad laulda ka mõned veidi vanemad lauljad. Eriti oodatud on noored tenorid, aga ka sopranid, aldid, baritonid-bassid!)
  3. Saan osaleda 20.-22. jaanuaril ja 17.-19. märtsil 2017 Remerschen-Schengeni noortehostelis laululaagrites.
  4. Saan osaleda 30. juunist 2. juulini Tallinnas noorte laulupeol (NB! majutuse Tallinnas ja sõidu Tallinnasse korraldavad kõik väliseesti kooride lauljad ise).

…siis kirjuta anneli@eestikoor.eu või helista +372 507 7747 ning tee seda kohe, sest esimene laager on juba ukse ees. Huvilistele saadan lisainformatsiooni, kuidas see täpsemalt käib, mida me laulame, mis maksab, kuidas õpilasi koolist vajadusel vabaks küsida jne. Üldtingimused väliseesti kooridele on siin.

Laste- ja noortekoorist sirgub üle-euroopalise täiskasvanute segakoori järelkasv.

Ülejärgmine noorte laulupidu on alles 2022 – kasutagem võimalust osaleda 2017. aastal, sest üldlaulupeole 2019. aastal kõik soovijad ei mahu.

Mudilas-, laste ja noortekoori tegevust on toetavad sel hooajal Eesti Instituudi hallatav Rahvuskaaslaste programm, mida rahastab EV Haridus- ja Teadusministeerium, Eesti Kultuurkapital ning Migratsiooni- ja Integratsiooni SA “Meie inimesed” väliseesti kultuuriühingute programm, mida rahastab EV Kultuuriministeerium.

Print

misa

eesti_instituut

haridusmin

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: