Häid uudiseid tulevastele laulupeolistele

Rahvuskaaslaste haridusprojektide konkursilt saabus rõõmustav teade: Euroopa Eesti Lastekoori asutamislaagrit 26.-28. aprillil 2013 toetatakse 1500 euroga. Täpselt nii palju küsisin, sama summaga toetati sellest programmist ka meie juunikuu suurt laagrit.

Toetust kasutame Eesti-poolse dirigendi sõidukulu katteks ja – eeldades, et laager toimub Luxembourgis, koht selgub järgmisel nädalal – kompenseerime proportsionaalselt kaugeltnurga (Saksamaa, Prantsusmaa, Belgia) lauljate reisikulusid.

Ärge veel pileteid ostke, enne kui ma pole ürituse kohta välja kuulutanud.

Teisipäeval esitasin taotluse Kultuurkapitali rahvakultuuri sihtkapitalile (toetas laagreid 2012 I pa 600 euroga, küsisin vist 1000, ei mäleta peast, aga seekord taotlesin sealtki 1500 ja kogemused aastast 1996 näitavad, et kui Kulkast toetus antakse, siis on see tüüpiliselt umbes 60% küsitust, juhtub ka täissumma-imesid või et üldse midagi ei saa). Lisaks lähevad taotlused teele Hasartmängumaksu Nõukogule ning juhul kui Kultuuriministeeriumis jätkub ka tuleval aastal vähemusrahvuste kultuuriprogramm, siis ka sinna. Abi muude toetusallikate kohta on rohkem kui teretulnud. Laste elukohamaades on ju ka omad vähemusrahvuste toetusprogrammid, paraku pole mul jaksu neid otsida.

Teised haridusprojektide konkursi sügisvooru tulemused on siin. Rõõm näha, et toetust on saanud kõik need eesti koolid, mille lapsed on juba meie kooris kirjas või sellega liitumisest huvitatud (Brüssel, Strasbourg, Hamburg, München… ja muidugi alustav Luksemburg). Järelikult veame eraldi ja üheskoos õiget asja 🙂

Põhjendades ühislaulmise olulisust üldiselt keele- (ja kultuuri)õppele suunatud toetusprogrammi komisjonile, märkisin, et lauldes avardub laste sõnavara, kuna laulutekstides esineb igapäevaselt harva kasutatavaid sõnu ja väljeneid, mida on vaja “tõlkida”. Autoreid ning ajastut tutvustades avanevad laste ees uued kultuuriloo peatükid. Laagri töö- ja vaba aja keel on eesti keel ning 3 päeva järjest eesti keeles omaealistega suhelda on nagu intensiivkursus. Sõprade eeskuju, teadagi, on nakatav.

Olen nii uhke, et eesti keeles laulmine on meie laste arvates popp, ilma selleta nad justkui enam ei saagi. Olen õnnelik, et meie tegevust märgatakse ning tunnustatakse.

Üks vastus

  1. Liina Sumberg | Vasta

    Väga head uudised! Palju õnne meile kõigile:) Ja suur tänu Annelile, et oskas ja jaksas taotleda.

Lisa kommentaar

Täida nõutavad väljad või kliki ikoonile, et sisse logida:

WordPress.com Logo

Sa kommenteerid kasutades oma WordPress.com kontot. Logi välja /  Muuda )

Facebook photo

Sa kommenteerid kasutades oma Facebook kontot. Logi välja /  Muuda )

Connecting to %s

%d bloggers like this: